Relationsarbejde med borgere stiller krav til teamets holdninger og værdier. Arbejdspladsen har typisk opstillet fælles mål, men fællesskabet udfordres af individuel praksis.
Skab øget kvalitet i borgerens oplevelse og få bedre team-samarbejde ved at sætte fokus på relationsarbejdet – både som det forstås og udvikles i fællesskab og som det praktiseres af den enkelte.
Teamtræning i relationsarbejde bliver tilpasset behov og udfordringer. Det kan have forskellige temaer som fx:
- Fælles mål, etik og værdier – og individuel praksis
- Relationelt samvær – personligt og professionelt
- Relationsarbejdet som fælles faglig reference – hvordan gør vi det?
- Vi lærer af hinanden – om kollegial sparring og vidensdeling
Teamtræningen kan have særligt fokus på kollegiale samarbejde. Det indebærer en nærmere undersøgelse af fælles holdninger og antagelser holdt op imod den enkeltes prioritering og behov. Med inddragelse af “SamRbejdstræet” kan fælles analyse afdække, hvor der er særligt behov for at sætte ind og hvad der er brug for at styrke. I får pejlingsmærker for, hvad alle har ansvar for skal fungere.
Samarbejdstræning giver jer:
- Forståelse for betydning af konstruktiv holdning og attitude
- Indsigt i jeres forskellige værdier, holdninger og antagelser om samarbejdeKendskab til, hvordan misforståelser og spændinger opstår
- Afdækning af jeres samarbejdsudfordringer med anvendelse af modellen SamRbejdstræet
- Konkrete værktøjer efter behov, f.eks. til at styrke mødekvalitet, daglig omgangsform m.m.
- Handlingsplan for, hvordan I styrker jeres samarbejde
Teamtræning tilrettelægges som tilpassede udviklingsforløb for arbejdspladser, afdelinger og teams. Et udviklingsforløb omfatter indledende møde til at identificere jeres udfordringer og behov, et personaleudviklingsforløb og et opfølgende møde, hvor ledende roller og videre opgaver bliver fastlagt.